دکتر مهرداد شاکری

فلوشیپ پزشکی خواب

دکتر مهرداد شاکری

فلوشیپ پزشکی خواب

دکتر مهرداد شاکری فارغ التحصیل پزشکی در سال ١٣٧٨ از دانشگاه علوم پزشکی اصفهان.دارای بورد تخصصی طب کار سال ١٣٨٥ از دانشگاه علوم پزشکی تهران.فلوشیپ آسم تحریکی از دانشگاه ابردین بریتانیا سال ٢٠٠٥ . فلوشیپ پزشکی خواب از دانشگاه علوم پزشکی تهران.
آدرس:مازندران ساری میدان امام مجتمع برلیان طبقه همکف واحد ١٠
01133360064
09058119664
mehrdadshakeri9@gmail.com

دنبال کنندگان ۱ نفر
این وبلاگ را دنبال کنید

شیفت کاری

سه شنبه, ۲۸ آذر ۱۳۹۶، ۰۸:۴۲ ق.ظ

📛نکات مفید برای خوابیدن طی روز جهت شیفت کاران (بخش دوم )

🌡اتاق را خنک نگه دارید🌡اتاق خواب با دمای پایین بهترین گزینه برای خواب است .بیشتر مردم دمای منزل خود را طوری تنظیم میکنند که طی شب خنک تر و طی روز گرمتر باشد,بنابراین دمای اتاق خواب  را طوری تنظیم کنید که طی مدتی که خواب هستید خنک بماند.

☕️مصرف کافیین خود را تنظیم کنید☕️کافیین برای ساعتهای زیادی در بدن شما باقی میماند.سعی کنید چند ساعت قبل از خواب مصرف کافیین را محدود کنید.بنابراین بدن فرصتی برای سازگار کردن خود دارد.

🍷از مصرف مشروبات الکلی پیش از خواب اجتناب کنید🍷 بیشتر مردم بر این باورند که الکل باعث خواب می شود ,اما الکل ممکن است تاثیری عکس داشته باشد. الکل در ابتدا ممکنست کمک کند به خواب بروید با این حال میتواند سبب شود که زود از خواب بیدار شوید و یا اینکه خوابتان را بهم بزند.

🌙عادات خوب خواب را حفظ کنید🌙 عادات خواب سالم  به ویژه برای افراد "روز خواب" (day sleeper) خیلی مهم می باشد..

📛نکات مفید برای خوابیدن طی روز جهت شیفت کاران (بخش اول )


🕴عینک دودی بزنید🕴نور تاثیر هوشیار کنندگی دارد وبر ساعت درونی بدن تاثیر می گذارد.در پایان شیفت  کاری کمتر در معرض نور قرار بگیریید تا (سیستم سیرکادین ) بدن شما تنظیم شود ، اگر طی روز محیط کار را ترک میکنید حتما طی مسیر محیط کار تا منزل از عینک آفتابی استفاده کنید.


🌌تاریک کردن اتاق خواب🌉 برای تاریک نگهداشتن اتاق خوابتان از پرده هایی با رنگ تیره استفاده کنید تا شما را به خواب ببرد!.


🔕اتاق خواب شما آرام باشد🔕 به احتمال زیاد سر وصداهای زیادی از داخل و خارج از منزل طی روز  وجود دارد که به راحتی ممکنست سبب بهم زدن خوابتان شود. استفاده از دستگاه های بلاک کننده صدا و همچنین گوش گیر (ear plug) مفید میباشد.


🚺اطرافیان خود  را مطلع کنید🚹به خانواده یا دوستانتان اطلاع دهید که قصد خواب دارید تا خوابتان را بهم نزنند .حتی می توانید از تابلو و علایمی مانند " سکوت ،خواب هستم" و مواردی از این دست بر در اتاق خوابتان هنگامی که خواب هستید استفاده نمایید.

📛نکته مهم 

شب کاری، شیفتهای گردشی یا حتی شیفت صبح خیلی زود هم می تواند سبب ایجاد اختلالات شیفت کاری شود. این عوامل می تواند سبب ایجاد محرومیت از خواب مزمن شود که در آن شخص هرگز خواب مورد نیاز را دریافت نمی کند و همیشه کمبود خواب قابل توجهی دارد. این نوع کمبود خواب مزمن پیامدهای جدی روی سلامتی، بهره وری و ایمنی دارد.

علایم اختلالات خواب شیفت کاری عبارتند از :

1⃣خواب آلودگی بیش از حد در زمان هایی که شما باید بیدار و هوشیار  باشید.

2⃣بی خوابی  یا عدم توانایی به خواب رفتن زمانیکه شما به خواب نیاز دارید .این می تواند به معنی به خواب رفتن با زحمت باشد یا قبل از اینکه خوابتان کافی باشد بیدار شوید.

3⃣خوابی که احساس کنید ناکافی بوده و سرحال نیستید.

4⃣سختی در تمرکز.

5⃣فقدان انرژی.

6⃣کج خلقی یا افسردگی.

7⃣مشکل در روابط بین فردی

بیشتر افرادی که بصورت شیفتی کار می کنند  بعضی از مشکلات با این علایم را تجربه خواهند کرد- بعنوان مثال بیدار شدن از خواب (بعد از خوابی کمتر از 9-7 ساعت) یا احساس خواب آلودگی در محیط کار . به هرحال  برای افرادیکه دچار اختلالات شیفت کاری هستند، این مشکلات ادامه دار است  و بطور مستمر علایمی را ایجاد می کند  و باعث تداخل در زندگی شخصی و کارشان نیز می شود

شیفت کاری چگونه سلامت شما را تحت تاثیر قرار می دهد⁉️

➖متاسفانه شیفت کاری ممکن است پیامدهای زیانباری بر سلامت فرد داشته باشد.

➖  بنابر پژوهش های انجام شده تنها 63% شیفت کاران(در مقایسه با 89% غیرشیفت کاران) اظهار داشتند که برنامه کاری آنها اجازه خواب کافی را به آنان می دهد.

➖شیفت کاران به میزان چشمگیری کمتر از 6 ساعت در روزهای کاری خود می خوابند.

➖ شیفت کاران حداقل یکبار در ماه ،رانندگی همراه با خواب آلودگی را تجربه می کنند.


موافقین ۰ مخالفین ۰ ۹۶/۰۹/۲۸
مهرداد شاکری

نظرات  (۰)

هیچ نظری هنوز ثبت نشده است

ارسال نظر

ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در بیان ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.
شما میتوانید از این تگهای html استفاده کنید:
<b> یا <strong>، <em> یا <i>، <u>، <strike> یا <s>، <sup>، <sub>، <blockquote>، <code>، <pre>، <hr>، <br>، <p>، <a href="" title="">، <span style="">، <div align="">
تجدید کد امنیتی